ČOKOLADA: ranked

Svi uglavnom vole čokoladu, to je opštepoznato. Oni koji ne vole, ubeđena sam, spremni su na svašta, ne bih se kačila sa njima. Za sve vreme svog života probala sam milion čokolada i htela bih da izvršim kraći osvrt na čokolade tako što ću ih komentarisati kroz nekoliko kategorija bez rangiranja jer ukus mi varira od potreba, visine šećera u krvi i trenutne platežne sposobnosti. Uglavnom nabrajam čokoladčine koje se mogu naći u svakoj radnji.

MILKA

Bila sam skoro ovoliko stara kad sam shvatila da je krava Milka jer jebote Milk mleko, a ne Milka ime, šta ti je srpče glupo.

Ukus: Šećerna tabla, gadna i lepljiva, okej je kad baš imaš krejv za čokoladom i nije ti bitno, lepa za poklon ali iskreno možda i najgori izbor. Sve je bolje od Milke jer je nekako zarazna kao loše navike, ne možeš da prestaneš. Noisette mi je kao bila omiljena najduže, ali ona od 300 grama Triolade je moj vanvremenski favorit jer kombinuje sve dotadašnje tri vrste čokolade i nekako je kao napredni eurokrem. Nisam je dugo viđala sem na OMV pumpama ali tamo ima da se kupi i Alenka o kojoj ću kasnije.

Dizajn pakovanja: Trista godina isti, svi smo navikli i ne primećujemo. Ne sviđa mi se onaj plastikanerski papir, više sam volela dok je bio papir i unutra folija, delovalo je nekako higijenskije.

Efekat nakon proždiranja: Nezadovoljstvo, lepljivo u želucu, tera na kašalj. Zadovoljstvo traje 3 i po minuta nakon što ti se prispava. Bubuljice očekivane nakon one od 300 grama.

Dodatno: Ko te ne voli, za slavu ti donese onu sa suvim grožđem.

Čokolada MILKA Triolade 280g - Cenoteka

NAJLEPŠE ŽELJE

Štark ima mnogo boljih proizvoda, makar po mišljenju autora ovog teksta koji se stručnjak za čokoladu na neki način. Volim kako nekad imaju neke ograničene serije, neke neobičnije formate čokolada i sulude dodatke.

Ukus: Verujem da je bolji sastav od Milke, ali mi je tekstura prilično gadna jer uvek imam utisak kao da ima nego grubo brašno u sebi, praškasta je. Nijedna druga čokolada nije toliko nejestiva nakon što se otopi pa je staviš u frižider. Najviše me nervira što su povukli punjenje Nugat krem koje je bilo moj favorit, ali moram da pohvalim ideju da se napravim sa pucketavom bombonom i onim pejk Eminem bombonama.

Dizajn pakovanja: Lepo i tradicionalno, mislim da nije mnogo menjano. Ima foliju, to je svakako plus, takođe srednji format je odličnih proporcija. Zabavne su mi one što su iz neke modle s tekstom, mada je sadržaj teksta onako dosta čizi. Sve u svemu, može prođe.

Efekat nakon proždiranja: Bole zubi, opet kašalj, previše šećera. Jedino što je okej je kad pojedeš onu kao veliku štanglu, pa si srećan što si kao malo pojeo. Zabava traje 5 minuta što je ipak bolji skor od Milke.

Dodatno: To je čokolada koju ti poklone babe i dede, nekako znaš da ti žele najbolje, bude ti toplo oko srca.

Najlepše Želje mlečna čokolada od 200 grama - Najlepše Želje

Banat

Banat ima posebno mesto u mom srcu. Meni je deda kupovao tu čokoladu za neke specijalne prilike kada ne jedemo tradicionalno PIK Takovo lokalpatriotski, nego uzmemo lepu s vojvođanskim natpisom. Odvratna činjenica je da je smrdljivi Swisslion kupio i Banat i Pik.

Ukus: Nekad >Prelepo, topi se savršeno, mlečna i glatka tekstura. Podseća na detinjstvo.

Sad >Odurno, sramite se bez čestitki.

Dizajn pakovanja: Nostalgično i nekako alpski vajb, prelep odabir boje papira, ima foliju, najviše ocene.

Efekat nakon proždiranja: Nekad >Topli zagrljaj porodice, ćebe i toplo mleko.

Sad >Gorki ukus besa zbog privatizacija u Srbiji.

Dodatno: Sve najgore firmi Swisslion. Kliker bi pokvarili.

jako lepo pakovanje, nedostaje mi ;-(

Galeb

Takođe udar na nostalgiju i najniže ljudske emocije za mehanizme odbrane tj. prisećanje na mirne dane detinjstva, ali nekako mi se čini da je ta čokolada ipak zadržala neki pristojan kvalitet i dan danas.

Ukus: Nešto kao dete Najlepših želja i nekadašnjeg Banata, s tim da sada postoji toliko verzija te čokolade i najgore nešto na svetu Galeb s negro bombonama koji, kunem vam se, pre bih umrla od gladi nego to pojela. najnepotrebnije na tržištu slatkiša od vremena do sad.

Dizajn: Staro pakovanje me podseća na to kad sam prvi put prisustvovala sceni kako galeb obara ceo sendvič drugarici, a zatim drugi prilazi i otkida pola mog sendviča. Malo evocira prijatan i blag PTSD, ali je u redu. Redizajn nije kritičan ali mislim da je moglo bolje, ono što smo do sad shvatili da je najvažnije za čokoladu, ima foliju i papir, nije plastično buđavo pakovanje.

Efekat nakon proždiranja: Nikad se nisam naždrala Galeba da mogu da komentarišem, verujem da je takođe između Banata i Najlepših Želja.

Dodatno: Jedno vreme su bile 3 neke specijalne varijatne Galeba u teget kartonskom pakovanju (sa folijom unutra!!!) od toga 2 crne koje obećavaju 80% kakaa, ali nisam mazohista i nisam to probala, ali zato BELA SA CIMETOM I ĐUMBIROM. Da treba da se odlučim za jednu domaću čokoladu do kraja svog veka, nju bih izabrala. Sve najbolje za tebe prika beli Galebe.

zašto ne redizajniraju ovo staro pakovanje?

Simka

Pošto Simku nisam videla ne pamtim, ali zato odlično pamtim reklamu na tv-u, moj odlazak svako popodne posle ručka da kupim neku s punjenjem od borovnice i tugu kad je prodata, slatka krava koja pleše, želim Simki sve najbolje u životu ako ga i dalje ima.

kravica Simka!

Dorina

I njene se reklame sećam išlo je kao Hej Dorina, Hej Dorina, tako slatka tako finaaaa. Iskreno, nije nešto fina, čak se ni sećam ni jedne varijante sem sa drobljenim keksom koja je bila okej tek toliko da prihvatiš da pojedeš kad ti neko donese iz Hrvatske pa ti to bude kul.

COKOLADA DORINA KEKS 80G KRAS - Konzum

KINDER

E, dobro. Kinder stvarno…nemam reči. Možda sam ja poslednja živa osoba na ovom svetu koja mleko voli u svim mogućim i nemogućim varijantama, kad vidim mleko bilo gde ja samo želim da zdrobim ili popijem sav sadržaj, ali Kinder čokolada, kinder jaje, kinder bueno, ma kinder sve.

Toliko lepote u jednom slatkišu.

Posebno se sećam dana kad su došle neke baba-rođake kod nas u babin stan i bilo ih je čini mi se 6 i moja baba sedma, i sve su mi kupile po Kinder jaje. Možda jedan od top 3 dana u mom životu.

Ukus: Daj nam mleka, daaaaj nam mleka (uz Let the sunshine melodiju). Tekstura kremasta, manje slatka ali nekako zadovoljavajućija od svih drugih s mlečnim filom.

Dizajn pakovanja: Ono dete je ružno, bolje da su stavili više neke dece, meni se nije sviđalo što je uporno samo taj dečak 20 godina. Bila sam ljubomorna što nisam ja!!!

Najbolje, pri tom, najsmislenije pakovanje, nema lomljena, lako podeliti s ljudima, malo, veliko i veliko i po pakovanje, lepo su to promislili sve.

Efekat nakon proždiranja: Jednom sam dokazala da ne može da se umre od dve velike čokolade odjednom, ali mislim da od tri moguće da može.

Dodatno: Klasik kog se treba pridržavati, ali onaj single pack kao malo veća štangla je često bajat u Maksiju i Shop and Go-u.

Cokolada mlecna Ferrero Kinder 100g | Mlečna čokolada | Čokolade |  Čokoladni proizvodi | Slatki i slani konditori | maxi.rs
smarač klinac

Daria

Promislila bih da li je bolje pojesti govno ili Dariju. Dobro bih se zamislila.

Daria mlečna čokolada, 270g | Swisslion-Takovo
dobro bre, da l je morao ovaj dizajn?

EUROKREM

Neću da počinjem da se ne bih iznervirala, posle privatizacije PIK Takova od Eurokrema je ostalo samo sećanje i gorka uspomena.

Krem tabla Euro blok Eurocrem 100g | Mlečna čokolada | Čokolade | Čokoladni  proizvodi | Slatki i slani konditori | maxi.rs
ali LIMITED edition, pa da niste sjebali PIK Takovo, bilo bi limitless

Pišite mi vaše omiljene čokolade, ocenite i dajte predloge šta bi valjalo probati.

Slatki pozdrav!