Snimili smo Seks i Grad 2018 (u mislima)

Kako sam u prethodnom tekstu napisala dajdžest serije Seks i grad za sve koji su gledali ili nisu, a žele šaren sažvakan sadržaj, jasno se nameće potreba da zamislimo šta bi se desilo sa serijom Seks i grad da je doživela svoj rimejk recimo, 2018. godine.
2020. bi doletela treća sezona, a već bismo imali potpuno drugi osvrt na celu postavku iako bismo opet imali iste zaplete, protagoniste i većinu istih antagonista. Kako drugarica i ja nismo bile lenje, opet smo napravile naš mali whatsapp round table, pa vam donosim naše zamisli kako bi to izgledalo.

LIKOVI

Keri Bredšo

Keri je instagram famous, njen kontent se bazira na generalno sličnim temama kao i kolumna iz prve verzije, međutim ona sada živi u 8 kvadrata, ali iznajmljuje skladište za odeću i cipele van Menhetna, na storijima u glavnom priča o temama iz svog života i života njenih prijateljica pretočene u opšte mesto. Ako zamislite Zorannahu, e pa tako nešto zamišljamo Keri, kao najstarija influenserka na tržištu. Stalno je u klešu sa gen Z influenserkama, pravi se pametna i postavlja kao autoritet.
Takođe je zaljubljena u Zverku, međutim njegov opis je malo drugačiji.

Šarlot Jork je Šarlot Jing

Dizajnerka enterijera, i dalje malo rezervisana, ¼ azijatkinje, svi misle da je poreklom Japanka , ali zapravo je njena azijska pozadina bliža Severnoj Koreji. Poklonik je zdrave ishrane, zdravog života, ide na sve vrste joge, trenira. Ima muža i idu na veštačku oplodnju. 

Samanta Džons

I dalje najstariji lik u ekipi, veliki poklonik preskupe estetske hirurgije zbog koje izgleda mlađe i svežije od svojih prijateljica. Nasledila je veliki novac od svog pokojnog prvog muža, ali radi kao seks – terapeut jer ne može da bude besposlena. Ima i svoj mali biznis prodavnica nakita koje su paravan za njenu tajnu opsesiju preprodaje preskupog dijamantskog prstenja koje je tokom vremena dobijala od raznih prosaca. 

Miranda Hobs

U novoj verziji, Miranda Hobs je advokatica koja se zalaže za ženska prava, prava LGBT+ populacije, feministkinja i lezbejka, potencijalno women of color, sa potpuno drugačijim osećajem za modu od svojih prijateljica. Ima ljubavnicu koja je udata i znatno starija od nje, ali to je njoj sasvim u redu jer ima problem sa vezivanjem. 

Zverka

Bavi se kriptovalutama, investicijama u bitkoine i slično, fan Kanye Westa, nosi Yeezy, blajha kosu iako blago zalazi u krizu srednjih godina. Ima neosvešćenu zavisnost prema stalkovanju Keri na instagramu, ali i online dating mrežama. 


Kad smo objasnili promene glavnih likova, koje su, priznaćete, kozmetičke ali i vrlo važne za savremeni svet, hajde da damo i neke predloge epizoda, red je, valja se.


Kad Šarlot odlazi na potragu za surogat majkom svoje buduće dece, Keri pravi vlog na tu temu koji zaključuje pitanjem – Posle svega, nije li svet jedna velika materica? 


Dok sve drugarice misle da je Samanta privilegovana bela republikanka, ona održava nepretenciozne čeriti večere u kojima prikuplja novac za siromašne crnačke četvrti u Njujorku, dok Miranda biva osramoćena pred drugima jer je pomogla belkinji da zadrži posao iako je zbog toga otpuštena duplo kvalifikovana crnkinja. Keri i o tome priča u vlogu, zaključujući – Ako je boja kože nebitna, zašto ne biramo svoju boju kože sami?


Umalo otkrivena afera između Mirande i njene ljubavnice Džejn uspeva da bude sakrivena kada se u restoranu gde njih dve proslavljaju 10 godina svoje romanse, pojavi Džejnin muž sa duplo mlađom Ruskinjom. Neprijatna situacija biva izbegnuta zbog međusobnog dogovora dvoje supružnika koji ostaju u braku zbog međusobne finansijske podrške i jer imaju slične sportske hobije. 

Keri se na kraju dana oglašava na instagram storiju pitanjem za svoje pratioce: Da li biste ostali u braku ukoliko vas vezuju novac i zajednička ljubav prema sportu?


Keri odlučuje da uradi trajno iscrtavanje obrva kod američke verzije Adaktara, bogova obrva i nakon tretmana odlazi na dejt. Kako nije bila upućena da će joj ta koža krvariti, odlazi na dejt sa nekim drugim instagram influenserom Mac Bobby-jem, a kad se dejt pretvori u fijasko, Mek Bobi nakon toga tvituje – ‘’Kad joj je krenuo crveni znoj preko očiju, mislio sam da prisustvujem religioznom iskustvu ravnom čudu, ali se ispostavilo samo, da danas na ženama ništa nije prirodno, osim potrebe da nas lažu’’
Keri ga napadne da je ženomrzac, a Miranda napujda besne žene tvitera na njega i on se od straha preseli u Bruklin. 

Keri zaključuje u svom storiju narednog jutra – Kombucha sa East side-a je neuporedivno ukusnija sada kada je Menhetn oslobođen ženomrzaca #metoo


Keri želi da se posveti etičkijem  pristupu modi, u želji da odbaci i neprikladne komade svoje odeće i one koje želi da prosledi dalje, zove Šarlot da proceni koji su joj kimonoi uvredljivi za japansku zajednicu u Njujorku. Šarlot shvata da ova ne zna njeno pravo poreklo, ali se napravi blesava i odnese sve preskupe svilene kimonoe kod sebe, gde zaključuje da cena neznanja mora biti makar u vrednosti svile tih kimonoa. 


Samanta operiše čukljeve na obe noge i biva primorana da leži kod kuće. Da pazi na nju dolazi njen ljubavnik koji brižljivo vodi računa o njoj. Tokom vremena oporavka oboje razviju čudan immobility fetiš, a Keri kaže na društvenim mrežama – Nismo li svi u ljubavi pomalo invalidi?


Muž Mirandine ljubavnice lobira protiv LGBT+ populacije u senatu, Miranda na poslu popije 8 litara vode zbog stresa, dobija bubrežni šok, a dok je odvodi u bolnicu, Keri postuje na instagram – Možemo li umreti od viška ljubavi i preterane hidratacije?


U restoranu koji su otkrile, na Menhetnu, rezervišu sto za nedeljno okupljanje, ali ispostavlja se da je restoran uglavnom pun gen Z ekipa i Miranda, Samanta, Šarlot i Keri bivaju ismevane jer su boomeri, Keri odlučuje da se ostveti jer pozove svoju mladu rođaku koja švercuje lažne cipele u drugoj garaži pored njene sa odećom, podmićuje je starim Izabel Marant patikama i status se rešava. 


Keri finansijski privremeno propada, pa odlučuje da se preseli u Istočnu evropu da radi onlajn. Uspostavlja odnose sa Ukrajinskom mafijom koja je uvodi u svet narkotika, Keri uspostavlja svoj onlajn prezens kao influenser za bunde, dok te bunde koristi da šanira sitnu količinu narkotika.
Napada je PETA, ali se ispostavlja da su bunde od lažnog krzna. Svi su zadovoljni, osim planete zemlje.


Za vreme pandemije, Keri odlazi na branč u svoj omiljeni bistro LuluBoms na Menhetnu, ali on je zatvoren zauvek, jer nije mogao finansijski da se održi. Keri tuguje i postavlja na instagram sliku – Pandemija možda prođe, ali da li će ikada biti mesta za branč kao LuluBoms?

Ideje za epizode možemo nanizati kao perle na ogrlici Keri Bredšo, ali nećemo, pa vam ostavljamo na razmišljanje šta bi moglo biti. 

Uživajte dok ne snimimo seriju!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Comments (

0

)

%d bloggers like this: