CRAP – A – PORTER ; WAYBACK MACHINE edition

Jednom sam sa divnom drugaricom Draganom; koja se zove kao moja majka i jednom je pitala kako moja majka tako umiriše veš(kad je otišla u meni tada predaleki svet, novi sad, a sad je u Dablinu, vodila blog sa mnom na ovom linku. S vremenske distance, moji tekstovi su porasli, volela bih i da ona doprinese ovom, da se na kraju medržujemo)

Ovo je bio taj blog, ja više ne odgovaram za stavove iz od pre 6 godina. Hvala onima koji su ga wayback-ovali, bogovi interneta (i sad ja idem i korigujem sebe koliko sam porasla)

DA POČNEMO; fusnotiraću (jese tako kaže?)

je l’ jesen stvarno shit fest? 1

Odjednom počela kiša, ne možeš da se izrolaš iz ćebeta, glava te boli na promenu vremena. Jedino što možeš da radiš je da iznova i iznova čitaš romantične knjige i zamišljaš da si na nekom zanimljivijem mestu gde ti kiša baš toliko i ne smeta, gde radiš stvari koje kiša ne ometa. Lepo je prošetati po mokrom asfaltu ukoliko si u stanju da izbegneš vozače koji manijakalno voze po kiši i ne izbegnu svaku prokletu baru na bulevaru. 2

1tl; dr; – jeste

2apsolutno bih mogla da se složim s ovom činjenicom osim da nije pisana u KERI fckn BREDŠO stilu

3 – mislim, bokte, nisi bila baš 3. osnovne kad si ovo pisala, Jelena, ČITAŠ LI TI IŠTA SEM GLOSSY MAGAZINA?! Ne? Ok. A i tad si se patila s arhitekturom, drugarice, da te podsetim.

Prvo dođe septembar, pa moraš da se navikneš da počinješ da radiš punom parom, na poslu, fakultetu ili školi. Pošto živiš u velikom gradu, uglavnom nigde ne miriše ajvar, zimnica3 ili starinski kompot od paradajza(danas smo se podžapali pokući oko ovoga – al biće). Baba ti ga pošalje(dobro si rekla), pa si ipak srećan.

Onda jedeš to do iznemoglosti, majka donese i kajmak i čvarke pa se ugojiš i onda ne možeš da nosiš omiljene farmerke ništa, a pošto je odvratno (ovo je upitno) vreme, mrzi te da se baciš do teretane (bome, 6 godina starija jelena je skontala da nije bacanje para, nego InVeStIcIjA) , jer je kiša i imaš odličan izgovor(STOP WITH THAT, PLS)

Gumene čizme su ti najbolji prijatelj (prodala si ih, ali imaš bolje, mala legendice), ali one od prošle godine ne možeš da navučeš jer si tokom leta bio na planini i planinario kao blesav u svo slobodno vreme, pa si nabio list pa ti sad stoje kao neke retro čizme naborane na članku(velika Jelena potpisuje; razlog prodaje istih).

A i ništa na ovom svetu od odeće se ne slaže sa njima, ali nema veze, nosiš ih pa izgledaš ki ribar koji se spremio na posao posle pecanja u 6 izjutra na Moravi.

Onda dođe oktobar, priprema za Noć veštica (slika je prilog jer ove godine nisam u prilici)

,poneki rođendan(svi su rođeni u novembru somehow – DA JER SE LEPIŠ ZA ŠKORPIJE KO ZA SVOJE BABE I KUMOVE) za koji smišljaš poklone.

Tu si se već navikao na kišu, izvučeš neki kišobran u neon boji ZELENOJ, nemoj crni, šta će ti crni, koji crni, malo unesi boje, živosti, pa poneseš neon zeleni, kad te neko vidi ipak te neće pregaziti. Imala sam lepi, cvetni, odneo mi ga je prokleti beogradski vetar na bulevaru sećam se i datuma, bio je 7. decembar, bio je sneg i bila sam tužna.

Dolaziš kući mrtav umoran jer se u 5:45 već smrklo, sedaš u ćebe i misliš da treba da spavaš, ne treba da spavaš, popodnevna dremka ne dolazi u obzir.  I onda zovneš prijatelje, oni su anksiozni i nervozni, piju 2l ultra enerdžija dnevno, pa su cranky, i onda bezvoljno gledaš buzzfeedyellow na internetu da ti malo prođe vreme do 00h dok ne počneš nešto zaista da radiš. I pošto je mrak, prođe ti vreme neometano, ipak si nešto završio ali treba da se digneš u 7. Jebiga, takav poso.

Ujutru pojedeš burek. Burek je super, energyboost, šta te briga, pokrićeš stomak petim slojem džempera jer grejna sezona nigde nije počela i slažeš osamsto slojeva baš iz razloga što te mrzi da podigneš kaput kao čovek i nosiš, a i još nije vreme za kaput, pogledaj ljude na ulici neki nose i kratki rukav. Ne, Miko, ne nosi kratki rukav, nego kažeš majci, jer voliš da nosiš kožnu jaknu i po ciči zimi.

E a onda, onda novembar, kralj šit-festa.

Ništa nije dobro u novembru, osim što Aranđelovdan (ref na sliku) i druge slave padaju u novembru, svejedno da li su posne ili nisu, iako ti kao nešto ni ne veruješ u boga, to te u novembru prođe pa bi verovao i u Šivu i Krišnu, Muhameda i svetog Sisoja, sve dok ima klope, i one sve stvari što majka sprema za slavu, što baba sprema za slavu, što komšija Miloje iz Belih Voda sprema.

Znam, znam, ne idemo na slavu samo zbog jela, to je lep porodični običaj!!!, ali let’s face it, idemo da pojedemo nešto sa prijateljima, šta je lepše od zajedničke hrane.

Edit Piaf: Ništa.

U novembru si počeo da jedeš, počeo si da prespavljuješ neke obaveze i obavezice, ali tu je negde blizu Nova godina. Grejna sezona je počela, pa ne moraš više da greješ noge na punjač od lap topa.

Ili da pališ uljani radijator koji proizvodi zvuke kao neki poveći kućni ljubimac dok spava. Npr. Cecil tzv. Ceca tzv. engleski buldog.

E, kad se završi novembar, uđemo u Decembar.
Sve miriše na cinnamon cookies u mojoj kući rolls u mom stanu, svi ti daju čokoladu, i ne znam, ali jesen mi izgleda kao meseci namenjeni za prežderavanje i ostajanje kući (kod kuće, deda ti se prevrće u grobu, ražnja, priziva teslu da te udari elektro šokom), krenule su sve nove sezone serija, imaš mnogo knjiga da pročitaš, mnogo filmova da gledaš.

GIF DARE BUBAMARE: ”pa dobro je rekla”

Kreću i filmski festivali pomalo, uskoro će Fest i rođendan, za koji mesec, iako pada kiša i poneki sneg, možda i nije toliko loše.

Izlasci zimi su gnjavaža, ali ako imaš omiljenu kafanu, nije ni to loše. Zimska garderoba je po defaultu lepša, ljudi su odjednom željni grljenja.

To Je GIF - To Je Tako - Discover & Share GIFs
sad je kraj.

Overall; nije strašno!